Evenemang

Norra Mellby Prästgård & Spa ligger i Kyrkbyn Norra Mellby - vårt läge vid trevägskorsningen i byn är en uråldrig mötesplats i hjärtat av Skåne längs Pilgrimsleden från söder till norr. 

 De som kommer hit nu som förr charmas av den unika stillheten just här i kyrkbyn inbäddad i ett landskap med lövskog med uråldriga ekar och stengärdeskantade betesängar. För det ultimat exklusiva och privata arrangemanget är det möjligt att abonnera hela Spa:et och våra salonger för konferens med mat, kock och serveringspersonal från vår samarbetspartner Johan P och Savoy Grill.

 

Vår granne Klockaregården i Norra Mellby ska utvecklas till en mötesplats för nationellt och internationellt erkända artister, såväl som unga musikanter från musikskolor, folkhögskolor och musikhögskolor.Klockaregården bär på en unik musikhistoria. Här bodde och verkade kompositören Otto Lindblad (1809-1864) under sin tid som klockare i Norra Mellby, från 1847 fram till sin död 1864.

Otto Lindblad är mest känd för grundandet av Lunds Studentsångförening 1831, samt kompositionerna Kungssången och Längtan till landet (mer känd som ”Vintern rasat”)

http://www.musik-i-klockaregarden.se

Boka