Om Norra Mellby Prästgård & Spa

Mitt i Skåne, där rofylldheten råder och luften är så klar att varje andetag känns befriande - där ligger kyrkbyn Norra Mellby

Mitt i byn ligger vår Prästgård med Spa. Vårt läge vid trevägskorsningen i byn är en uråldrig mötesplats i hjärtat av Skåne längs Pilgrimsleden från söder till norr. De som kommer hit nu som förr charmas av den unika stillheten just här i kyrkbyn inbäddad i ett landskap med lövskog med uråldriga ekar och stengärdeskantade betesängar.

Sedan 2015 ägs Norra Mellby Prästgård av familjen Wallenberg. Vår målsättning är att bevara Prästgårdens ursprung och att ge dig en unik vistelse att minnas. Som gäst kan du förvänta dig personlig service och självklart lantlig idyll. Att vistas på Norra Mellby Prästgård ska kännas personligt. ”Vi ville skapa ett alternativ till de allt större och allt mer opersonliga spaanläggningarna som kanske kan kännas mer som ett trångt badhus i högsäsong än avkoppling. Hos oss kan du verkligen känna dig privat”.

Vårt Spa stod färdigbyggt våren 2016 och invigs hösten 2018 och finns i Prästgårdens anrika källarvalv, på ett vis en historisk plats då man när dagens prästgård byggdes 1929 fann resterna av tidiga medeltida murar just där Spa:ets romerska bad idag återfinnes. Kanske inhyste just dessa murar den plats där dåtidens pilgrimer plåstrade om sina skavsår? Rummet var då prästgården byggdes enligt originalritningarna ett kolförråd till dåtidens uppvärmning av huset. Här finns idag en unik spaupplevelse i form av bad och kombinerad uppvärmd behandlingsavdelning. I anslutning finns en spareception med butik, vår vinkällare, samt relaxavdelning med öppen spis. Inspirationen till Spa:et hämtade vi från historiken i vårt sockensigill - Pilgrimsmusslan, så det blev ett romerskt bad med orientalisk anknytning- där du idag kan njuta av en av världens äldsta badritualer.

Idag är Prästgården också en privat bostad till familjen Wallenberg som hämtat inspiration till inredning av salongerna på franska rivierans mest legendariska hotell - Hotel du Cap. Som gäst hos oss kan du konferera och njuta av badkultur. Övernattning finns en taxiresa bort i Hässleholm eller Höör.

Läs mer om oss i Gods & Gårdar nr 10 (Oktober 2018). 

Öppettider

Vår Prästgård & Spa är öppet enbart för förbokade grupper enligt överenskommelse. Kontakta oss för bokning/förfrågan.

Mat & Dryck

Vår Prästgård & Spa har samarbete med Johan P & Savoy Grill och all lagad mat måste beställas vid bokning. Inga andra restauranger eller matställen finns i närområdet då vi ligger på landsbygden. Snacks och dryck finns i vårt spa och behöver inte förbeställas.

Övernattning/Hotell

Övernattning och Hotell finns på 15 minuters taxiresas avstånd i Hässleholm eller Höör. Kontakta oss så bokar vi din taxiresa, vi kan ordna både taxi-och bussresa.